top of page
Image by Tim Mossholder

Waarom leren loslaten?

Stel je voor dat je direct een gevoel, een emotie of een gedachte kunt loslaten. Dit zou betekenen dat je niet minuten, uren, dagen, weken, maanden of jaren met een gevoel blijft rondlopen. Van nature wil een gevoel of emotie ook helemaal niet bij je blijven. Net als gedachten komen en gaan, komen en gaan ook emoties en gevoelens. Dus waarom houden we ze dan vast?

 

Het is, ten eerste, heel waardevol om inzicht te krijgen waarom we ervoor kiezen om een gevoel vast te houden​ en ten tweede is het belangrijk om nieuwe manieren te leren waarmee je direct een gevoel, emotie of gedachte kunt loslaten.

Gevoelens cumuleren

Het is beter om gevoelens te uiten dan ze te onderdrukken of ze te ontvluchten. Van onderdrukte gevoelens kun je zelfs ziek worden. Wanneer gevoelens, emoties, gedachten niet losgelaten worden, veroorzaken ze steeds nieuwe gevoelens, emoties en gedachten. M.a.w. gevoelens cumuleren.

waardoor het steeds zwaarder wordt om ze te onderdrukken.

Dit kost heel veel energie. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe je een gevoel direct los kunt laten.

Image by Gayatri Malhotra
Image by Jason Hogan

Loslaten

Het is ontzettend waardevol om te leren hoe je emoties, gedachten, spanning en stress direct kunt loslaten zodat je je weer fijn(er) kunt voelen. In het algemeen kennen we drie manieren om met een vervelend gevoel om te gaan en eigenlijk werken ze allemaal niet. 

Ik leer je een methode die wel werkt en je leven een stuk gemakkelijker zal maken. 

logo orgineel.png

Taco is niet van het type: "zachte heelmeesters maken stinkende wonden". Hij benaderd jouw probleem vanuit levenservaring in plaats van boekenkennis. Zijn aanpak is doorleefd, nuchter en 'to the point'. Hij is veelzijdig in zijn coaching en heeft mij geholpen verder leren los te laten.

 

— Jelle

Image by Aziz Acharki

De resultaten van leren loslaten:

Wanneer je nieuwe, wel werkende, manieren leert om los te laten, levert dit de volgende resultaten op:

Meer energie (emoties onderdrukken kost energie)

Minder stress en spanning

Verhoogde concentratie

Een lichter gevoel

Een vrijer gevoel

Een blijer gevoel

Rust en ruimte

Meer focus

Meer vertrouwen

Meer vrijheid ervaren

Coaching programma's

Loslaten is een onderdeel van de algemene coaching die ik geef. Voor het onderdeel loslaten is er een apart coaching programma gemaakt, genaamd: Leren loslaten.

Wil je de andere coaching programma's bekijken,

dan kun je hier klikken. 

logo orgineel.png
bottom of page